2009-08-27 11:21:24• hírek • Ferenczi Noémi

Folytatódhat a felújítás

Július közepe óta stagnálnak a Dacia szálló felújítási munkálatai, ugyanis a Polgármesteri Hivatal szakemberei ellenőrzés során, olyan munkálatokat észleltek, amelyek az eredeti tervekben nem szerepeltek. A kivitelező utólag megkapta az országos műemlékvédelmi bizottság jóváhagyását.

A szálloda épületének felújításával megbízott cég olyan tartófalakat helyezett el a Ruha István átjáróban, melyek nem szerepeltek az illetékes bizottság által jóváhagyott tervekben, ezért a polgármesteri hivatal leállíttatta a munkálatokat egészen addig, amíg az országos műemlékvédelmi bizottság felül nem vizsgálta azokat. A kivitelező cég szerint, az épület megerősítése érdekében van szükség  az átjáróban elhelyezett plusz tartófalak elhelyezésére.

A napokban megérkezett az országos műemlékvédelmi bizottság jóváhagyása, mely szerint, folytatódhatnak a júliusban leállított munkálatok - tudtuk meg Ilyés Gyula polgármestertől. A terveket ismét átvizsgálás alá vetik, majd ellenőrzik, hogy az adott terület kinek a tulajdonát képezi, illetve hogy a szálloda tulajdonosának joga van-e bizonyos területet elfoglalni a város közterületéből.

„A polgármesteri hivatalnak nem tartozik a hatáskörébe, hogy eldöntse, szükségesek-e ezek az építészeti beavatkozások vagy sem. Mivel elsősorban építészeti kérdésekről van szó, szakembereknek kell eldönteniük, hogy folytatódhatnak-e a munkálatok"- magyarázta a polgármester.

Az építkezés ilyen módon való folytatása ellen, egyébként, a Romániai Építész Kamara Északnyugati Fiókszervezete is tiltakozik.


Az országos műemlékvédelmi bizottság utólag jóváhagyta a tartófalak elhelyezését
Az országos műemlékvédelmi bizottság utólag jóváhagyta a tartófalak elhelyezését


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: